Organisaties die hulp bieden

Is het moeilijk om zelf met jouw tiener/jongere te praten? Misschien kan hij/zij sneller een gesprek aanknopen met broer of zus, of een tante, een opa, vrienden, …

Op school kan hij/zij misschien een leerkracht, een zorgcoördinator of leerlingbegeleider aanspreken. Of het klikt met een trainer in de sportclub of een leider bij de jeugdbeweging. Soms lukt dat niet, of is het niet genoeg.

Jouw tiener/jongvolwassene kan zelf op zoek naar informatie en hulp. Op de website WatWat kan iedereen die het even niet weet terecht, zowel bij spannende als moeilijke momenten. De informatie is op maat van jongeren geschreven. Het is een online platform van meer dan 70 organisaties die jongeren op weg zetten naar advies of hulp.

Jongeren kunnen in Leuven terecht bij een aantal organisaties waar mensen klaarstaan om met hen in gesprek te gaan. Gratis en in vertrouwen. Als jongere kan je er zomaar binnenlopen of bellen voor een afspraak. Maar ook chatten of videobellen kan. Ze zullen luisteren en mee naar oplossingen zoeken. Indien nodig helpen ze hen de weg vinden naar andere gepaste hulp.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.