Cokido

Cokido is vakantieopvang met beurtrollen tussen ouders. Handig voor gezinnen die andere gezinnen willen leren kennenjonge kleuters hebben voor wie het opvangaanbod beperkt is, geen voltijdse opvang nodig hebben, op zoek zijn naar goedkope opvangmogelijkheden,..


Gezinnen die hier interesse voor hebben kunnen contact opnemen met www.cokido.org.
 • Hoe werkt Cokido? In ruil voor 1 dag opvang bieden, heeft een ouder (grootouder,..) recht op vier opvangbeurten voor de eigen kinderen.
 • Voor wie? Iedere Leuvenaar met schoolgaande kinderen (2,5 tot 12 jaar) kan met een bijspeelgroepje beginnen. Ze starten met een aantal gezinnen uit de school, wijk, vereniging of met collega's van het werk.
 • Wanneer? Elke Cokido-groep bepaalt zelf de planning en kiest dus welke vakantieweken in de Cokido-planning worden gezet.
 • Waar? Elke Cokido-groep kiest zelf de opvanglocatie. Dat is een toegankelijke en kindvriendelijke omgeving zoals een buurthuis, een school of een ander gemeenschapsgebouw. Soms organiseert een groep de opvang thuis, met respect voor alle veiligheidsmaatregelen.
 • Prijs? Per jaar: € 30 lidmaatschap. Per week: Bijspelen is gratis, tenzij er kosten zijn voor het gebruik van de locatie, bijvoorbeeld vergoeding voor verwarming, water en elektriciteit. Die kosten worden gedeeld over het aantal aanwezige kinderen.


Hoe wordt elk Cokido-groepje door Cokido ondersteund?

 • De app van Cokido maakt het eenvoudig om iedereen te registreren en een overzichtelijke kalender bij te houden.
 • Elk Cokido-groepje krijgt een opstartgids, documenten en hulpmiddelen om de interne afspraken en de overeenkomst met de locatie vast te leggen.
 • De deelnemers kunnen bij Cokido een lidmaatschap met verzekering afsluiten.

Steun van de stad Leuven

De stad geeft 50 gratis lidmaatschappen weg, 10 per deelgemeente.

Hoe deelnemen?

 1. Ga naar www.cokido.org.
 2. Klik op ‘lid worden’.
 3. Vul in het online formulier achteraan de code in: STADLEUVEN_COKIDO
 4. De prijs van het lidmaatschap wordt automatisch € 0.

Niet gelukt?
Dan zijn de gratis lidmaatschappen helaas op.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.