Aangepaste fietsen voor mensen met een beperking

Niet iedereen kan met een gewone fiets rijden, zeker voor mensen met een beperking is dit niet altijd eenvoudig.

G-Sport Vlaanderen

G-Sport Vlaanderen heeft een deelnetwerk met aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Op www.gfietst.be vind je meer informatie over de verhuurpunten en het aanbod. Zo heeft iedereen de mogelijkheid een recreatieve/functionele fietstocht te plannen met een fiets naar voorkeur.

Voor regio Leuven kan je terecht bij:

Join2bike

Join2bike is een fietsclub, bedoeld om mensen te helpen om te fietsen, met de nodige ondersteuning. Join2bike heeft ook een eigen fietsotheek voor mensen met een fysieke beperking. Hier kan je een aangepaste fiets ontlenen aan een billijke prijs. Kijk voor meer informatie op de website www.join2bike.be of mail naar info@join2bike.be.

Balanske

Hier kan je in de zomer tandems of aangepaste fietsen huren om mee op begeleide fietstocht te gaan. Je vindt het aanbod en de huurprijzen op: www.balanske.be/aanbod/tandemfietsen

Fietsadviescentrum

Weet je niet goed welke fiets voor jou/jouw kind het best geschikt is? Je kan terecht in het fietsadviescentrum voor kinderen en volwassenen met een beperking bij UZ Leuven Campus Pellenberg. Je kan er terecht voor onafhankelijk advies door experten op vlak van aangepast fietsen. Samen met een sporttherapeut krijg je de mogelijkheid om verschillende aangepaste fietsen te testen.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.