Taalcoach

Ben je benieuwd hoe je de taalontwikkeling van je peuter of kleuter het beste stimuleert? Gebruik je in je gezin één of meerdere talen? Wij geven je advies en leren je een rijke taalomgeving creëren zodat je taalachterstand kan voorkomen.

De taalcoach is een expert in het stimuleren van vroege taalontwikkeling en het voorkomen van taalachterstand, met oog voor meertalige opvoedingssituaties.

De taalcoach zoekt samen met jou uit wat je kan doen en waar je terecht kan met je bezorgdheden. Indien je dat wenst, werkt de taalcoach ook samen met de kinderopvang of school van jouw kind. Een beroep doen op de taalcoach is gratis.

  • Een intake- en / of adviesgesprek kan bij je thuis plaatsvinden of op een andere plek die jij kiest (vb. school, kinderopvang, Huis van het Kind). Bel voor een afspraak.
  • Je kan een afspraak boeken of telefonisch contact opnemen op maandag tussen 9u en 12u in het Huis van het Kind, Savoyestraat 4 in Leuven. Op vrijdag kan je tussen 9 en 12u ook een afspraak boeken bij Kindercentrum De Girafant (Nieuwe Kerkhofdreef 2, 3001 Leuven).

Voor iedereen

Het maakt niet uit welke taal je thuis spreekt; de taalcoach helpt alle ouders die bewust bezig willen zijn met de taalontwikkeling van hun kind.

Taal-speelplek

De taalcoach organiseert ook een wekelijkse taal-speelplek in kindercentrum de Girafant (Nieuwe Kerkhofdreef 2, Heverlee) op vrijdagvoormiddagen tussen 9 en 12u. Je bent welkom om hier samen met andere ouders te komen oefenen in het bieden van een rijke taalomgeving voor jouw kind. Deelnemen is helemaal gratis.

Infosessies

De taalcoach organiseert infosessies rond ‘meertaligheid’ en vormingsreeksen over talig spelen met je kind, taalontwikkeling en -stimulering. Wanneer er sessies gepland staan, vind je hieronder het overzicht.

Deze sessies kosten maximum € 5 per keer (aanpasbaar bij financiële moeilijkheden).

Folder

Alle informatie over de gezinscoach vind je ook in de folder die je hieronder kan downladen. Geef de link van deze pagina gerust door aan mensen waarvan je denkt dat ze nood hebben aan de gezinscoach.

Downloads
Folder taalcoach(pdf, 2.98 MB)

Savoyestraat 4
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.