Preventiedienst stad Leuven

Bij de preventiedienst kan iedereen terecht voor informatie over alcohol- en drugs.

Preventiedienst

Maak je je zorgen om het alcohol- of drugsgebruik van een jongere? Neem dan contact op met de preventiedienst van Stad Leuven.

Bij de preventiedienst kan iedereen terecht voor informatie over alcohol- en drugs. Ouders, opvoeders, scholen,… kunnen advies krijgen hoe ze met het thema kunnen omgaan. Je kan er folders krijgen en info over hulpverlening. Maak je je zorgen over het alcohol- of druggebruik van een jongere? Dan heeft de preventiedienst een aanbod van vroeginterventie.

Over cannabis doen heel wat indianenverhalen de ronde. In deze nieuwsbrief voor ouders vind je alle feiten en fabels over deze drug.

In de nieuwsbrief voor ouders over alcohol ontdek je info, weetjes en tips over alcohol en hoe je als ouder je kind kan bijstaan om gezonde en veilige keuzes te maken.

Downloads
Nieuwsbrief 'alcohol'(pdf, 598.3 KB)

Vroeginterventie

Vroeginterventie is een kortdurend traject voor (schoolgaande) jongeren in Leuven, die regelmatig drugs en/of alcohol gebruiken en hierdoor functioneringsproblemen vertonen op school, thuis, in de voorziening,.. Jongeren kunnen zelf contact opnemen, maar meestal zijn het ouders, de school, politie,… die dit doen omdat ze zich zorgen maken. Het aanbod is op vrijwillige basis, kosteloos en op maat van de jongere. Tijdens max. 5 individuele sessies worden jongeren gemotiveerd om na te denken over hun gebruik en krijgen ze informatie. Soms wordt er doorverwezen naar hulpverlening.

Philipssite 4
3001 Heverlee

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.