Plekken voor jongeren

Leuke plekken waar jongeren terecht kunnen in Leuven.

't Lampeke - Jongerenwerking Den Tube

Jongerenwerking den Tube maakt deel uit van buurtwerk 't Lampeke vzw en richt zich tot maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen 12 en 25 jaar, in twee leeftijdsgroepen. De uitvalsbasis is een oud vrachtschip, omgebouwd tot een drijvende activiteitenruimte. Samen met de jongeren wordt het gevarieerde aanbod ingevuld: een voetbalcompetitie, computerlessen, koken, op kamp gaan of gewoon komen rondhangen met vrienden.

't Lampeke

Jongerenwerking Den Tube

Riddersstraat 49/106
3000 Leuven

Arktos

Jongeren zijn op zoek naar hun eigen identiteit, thuis loopt niet alles gesmeerd, de school heeft niet altijd een antwoord op prangende vragen, een job vinden is een ‘mission impossible’, samenleven in de buurt zorgt voor vuurwerk, … Sterke kinderen en jongeren worden gelukkige, evenwichtige volwassenen. Arktos is een Vlaams expertisecentrum voor kinderen en jongeren van 6 tot 25 jaar in kwetsbare situaties en personen met een handicap voor wie de aansluiting op school, werk en samenleving minder evident blijkt.

Is jouw jongere ouder dan 18 jaar? Steekt hij/zij graag de handen uit de mouwen en wil hij/zij deel uitmaken van een groter geheel? Speciaal voor hen organiseert Arktos 'Krachtateliers'; een activerings- en dagbestedingswerking met diverse ateliers waarbij ervaringsleren voorop staat. De werking is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Jongeren kunnen kiezen op welke dagen ze komen en dan verwachten we hen ook op die zelfgekozen dagen. Bekijk de planning hier.

Daarnaast ondersteunt Arktos ouders, scholen, partners en overheden bij het omkaderen van deze kinderen en jongeren. Ook in het beleid laten ze ons kritisch optimisme horen waar nodig of gewenst.

Voorstellingsfilmpje Arktos

Arktos

Arktos

Glasblazerijstraat 57
3000 Leuven

Jongerenwerking Casablanca

In de jongerenwerking van buurtcentrum Casablanca kunnen jongeren uit de buurt terecht na schooltijd. De jongerenwerker helpt gezinnen met opvoeding, school, vrije tijd ...

Jongerenwerking Casablanca

Jongerenwerking Casablanca

Lolanden 16
3010 Kessel-Lo

De Nomade

De Nomade is een open onthaalhuis voor kwetsbare nieuwkomers tussen 16 en 35 jaar, die er terecht kunnen met al hun vragen over leven in Leuven, bijvoorbeeld over wonen, werken, opleiding en vrije tijd. Leuvenaars en nieuwkomers kunnen er activiteiten bijwonen en elkaar ontmoeten, maar ook een activeringstraject volgen dat hun voorbereidt op opleiding en tewerkstelling.

De Nomade

De Nomade

Heuvelhofpark
3010 Kessel-Lo

Stelplaats

Stelplaats is de invulling van de oude stelplaatsen van De Lijn. Je vindt hier een bar, een restaurant, een nachtclub, een zeefdrukatelier, een residentie- en presentatieplek voor beeldend kunstenaars, een skatepark, repetitieruimtes voor muzikanten, een hout- en metaalbewerkingsatelier, een fietsenmaker en een sportclub. Daarnaast vinden in Stelplaats heel wat losse evenementen plaats.

Stelplaats

Stelplaats

Diestsepoort 15
3000 Leuven

Jeugdhuizen

Ontmoeting, vorming en ontspanning zijn de drie onmisbare pijlers waarop elk jeugdhuis steunt.

Jeugdhuis Lavado

Jeugdhuis Lavado

Pastoor Eralystraat 2C
3012 Wilsele

Jeugdhuis Impuls

Jeugdhuis Impuls

Vaartdijk 2
3018 Wijgmaal

Jeugdhuis de ZoeNK

Jeugdhuis de ZoeNK

Overwinningstraat 96
3010 Kessel-Lo

Jeugdhuis Grams

Jeugdhuis Grams

Elfnovemberlaan 59
3010 Kessel-lo

Jeugdhuis Sojo

De Garage, jeugdhuis van OPEK

De Garage, jeugdhuis van OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.