Plekken voor jongeren

Leuke plekken waar jongeren terecht kunnen in Leuven.

't Lampeke - Jongerenwerking Den Tube

Jongerenwerking den Tube maakt deel uit van buurtwerk 't Lampeke vzw en richt zich tot maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen 12 en 25 jaar, in twee leeftijdsgroepen. De uitvalsbasis is een oud vrachtschip, omgebouwd tot een drijvende activiteitenruimte. Samen met de jongeren wordt het gevarieerde aanbod ingevuld: een voetbalcompetitie, computerlessen, koken, op kamp gaan of gewoon komen rondhangen met vrienden.

Meer info

Jongerenwerking Casablanca

In de jongerenwerking van buurtcentrum Casablanca kunnen jongeren uit de buurt terecht na schooltijd. De jongerenwerker helpt gezinnen met opvoeding, school, vrije tijd ...

Meer info

Arktos

Arktos is een Vlaams expertisecentrum voor kinderen en jongeren van 6 tot 25 jaar in kwetsbare situaties en personen met een handicap voor wie de aansluiting op school, werk en samenleving minder evident blijkt. Toch zien we een kracht in elk van hen. Door hen met zichzelf en hun omgeving te verbinden willen we hen versterken in hun talenten en vaardigheden, in alle mogelijke levensdomeinen.

Daarnaast ondersteunen we ouders, scholen, partners en overheden bij het omkaderen van deze kinderen en jongeren. Ook in het beleid laten we ons kritisch optimisme horen waar nodig of gewenst. Want het kan wél. 

Voorstellingsfilmpje Arktos

Meer info

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.