Vrijwilliger spelotheek

Heb jij een hart voor kinderen en volwassenen met een beperking, ontwikkelingsstoornis of langdurige ziekte?

De spelotheek is onderdeel van de doelgroepenwerking van de Bib Leuven. Je vindt ze bij het bibliotheekfiliaal van Kessel-Lo. Hier kunnen personen met een bijzondere zorgvraag aangepast en aantrekkelijk spelmateriaal uitproberen en ontlenen en uitproberen.

Als vrijwilliger ondersteun je tijdens de openingsmomenten de bezoekers. De meeste vrijwilligers hebben daarom een bepaalde ervaring met onze doelgroep, spelmateriaal of ontwikkeling van kinderen.

Verschillende taken:

  • Leden helpen geschikt materiaal te zoeken
  • Spelmateriaal natellen op volledigheid
  • In- en uitleen van spelmateriaal registreren (op de computer)
  • Af en toe helpen met praktische zaken: dozen vervangen, spelmateriaal herstellen, kasten herschikken, …

De spelotheek zoekt nog vrijwilligers die om de drie weken kunnen helpen op het openingsmoment op zaterdag: 10u – 12u30 en die kunnen helpen met de digitale registratie van het spelmateriaal (in Access). Ervaring met de doelgroep is mooi meegenomen, maar alle gepassioneerde vrijwilligers met een hart voor personen met een zorgvraag zijn welkom.

In de spelotheek kom je terecht in een fijne vrijwilligersploeg en krijg je begeleiding door een vrijwilligerscoach vanuit Huis van het Kind Leuven. Een paar keer per jaar komen we met de vrijwilligersgroep samen voor overleg en gezellig samenzijn. Vrijwilligers in de spelotheek ontvangen geen vrijwilligersvergoeding.

Stel je kandidaat

Is deze vrijwilligersvacature jou op het lijf geschreven? Neem contact op met de spelotheekmedewerker via spelotheek@leuven.be.

Stadionlaan 4
3010 Kessel - Lo

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.