Titel

Workshop 'Komen eten' in een ADHD-gezin 30/09

Workshop 'Komen eten' in een ADHD-gezin 30/09

Bij zowat elke ouder blijkt de liefde voor hun kinderen onvoorwaardelijk, tot ze ermee aan tafel moeten . Komen eten bij een gezin met ADHD kan een hele uitdaging zijn.

De boodschap om aan tafel te komen wordt niet gehoord, plots moeten er nog 101 dingen gedaan worden en eens aan tafel kan er doorgedramd worden over elk klein stukje groente in de puree. Je kind aanzetten tot proeven kan heel wat van je vragen. Ook met mes en vork eten, aan tafel blijven zitten of eten op je bord houden is vaak uitdagend in een ADHD-gezin.

Al deze zaken kunnen de gezelligheid aan tafel fors verminderen. “nog 1x en je gaat in de garage zitten met je bord” “ik tel tot 3 en als je dan geen hap doet, krijg je geen dessert.” is voor jullie misschien dagdagelijkse kost.

Geven jullie voor sfeer en gezelligheid aan tafel een 0/10? Tijd voor verandering! Want eten doe je gemiddeld 3 x op een dag. En ook jullie gezin verdient het om daar meer van te kunnen genieten!

Tijdens deze workshop staan we stil bij wat je als ouder kan doen om die gezelligheid terug te krijgen aan tafel. Van harte welkom!