Titel

Word pleegouder!

Word pleegouder!

In Vlaanderen wonen 5344 kwetsbare kinderen en volwassenen in meer dan 4000 pleeggezinnen. Toch blijft de vraag toenemen, en zijn er nog steeds heel wat kinderen op zoek naar een warm nest. Pleeggezinnen geven hen een nieuwe thuis om zichzelf te kunnen zijn, om op te kunnen groeien, en om zich verder te ontplooien.

                “Je laat een onuitwisbare indruk achter.”
 

Dit zijn de woorden van Robert die, samen met zijn vrouw, jonge kinderen in een crisissituatie opvangt. Bekijk hun getuigenis.

Wil jij meer informatie over wat pleegzorg juist inhoudt en wil jij weten welke formules er mogelijk zijn? Vraag een infopakket aan of volg een infosessie in jouw buurt. Neem zeker een kijkje op de website van Pleegzorg voor nog meer informatie of om antwoorden te vinden op jouw vragen.

Leuven is uitgeroepen tot eerste 'Pleegzorgstad' in Vlaams-Brabant, waarbij de stad zich engageert om samen met Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel actief op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen en het verhaal en maatschappelijk belang van pleegzorg extra te ondersteunen en mee uit te dragen naar het brede publiek.