Titel

Wereldlichtjesdag 13/12/2020 ONLINE

Wereldlichtjesdag 13/12/2020 ONLINE

Wereldlichtjesdag 2020

Op Wereldlichtjesdag, elke tweede zondag van december, worden overleden kinderen herdacht met een kaarsje. Door de verschillende tijdszones ontstaat zo een symbolisch lint van licht, waarmee we wereldwijd steun willen bieden aan ouders die een kind verloren. 

Gezien de veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus kunnen we dit jaar op Wereldlichtjesdag geen mensen samenbrengen. Toch willen we graag onze steun en troost betuigen aan wie een kind(je) verloor. Op Wereldlichtjesdag zal de stad een kaarsje plaatsen op ieder kindergraf, op alle begraafplaatsen.

's Avonds kan je online volgen hoe de lichtjes in de sterretjestuin worden aangestoken. Het filmpje zal te zien zijn op www.leuven.be/wereldlichtjesdag op zondag 13 december vanaf 18u. Ook al is er dit jaar geen fysieke nabijheid mogelijk om te delen met velen, we geloven dat het filmpje hartverwarmend en verbindend kan zijn.

Woon je in Leuven? Dan kan je daarnaast ook een kaarsenpakket aanvragen om je straat of wijk te verlichten op Wereldlichtjesdag en om een gezin in jouw straat of buurt dat een kind(je) moet missen te steunen. Je kan zo'n gratis kaarsenpakket bestellen en aan huis laten leveren op www.leuven./wereldlichtjesdag. Op die manier branden er die avond niet enkel lichtjes op de begraafplaatsen, maar ook in de straten van Leuven. Zo hopen we het lint van licht doorheen de stad te laten uitrollen, ter herinnering aan alle kinderen die we missen.

Reacties

"Een dag waarop de sterrekindjes in de kijkers staan, is belangrijk. Het betekent veel voor ons. Het doet ook deugd om eens alle mensen samen te zien, zo weten we dat we niet alleen zijn."

"Heel mooi initiatief, heel mooi gedaan. Sereen, warm, hartverwarmend."

"Prachtig, zo mooi en sereen. Verdriet door zovelen samen gedragen zonder woorden. Bedankt!"

"Bedankt Leuven voor dit mooi samenzijn voor onze kindjes."

"Enorm fijn en deugddoend initiatief. Prachtig met al die kaarsjes die schitteren in de nacht voor onze kindjes die schitteren aan de sterrenhemel."

"Zo dankbaar... Extra veel sterretjes in de sterretjestuin."

In de pers

De activiteiten rond Wereldlichtjesdag in Leuven kregen heel wat aandacht in de pers. Hieronder vind je een overzicht van de verschenen artikels.