Titel

Wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag

Lichtjes in de straten

Je kon dit jaar samen met je straat of buurt deelnemen aan Wereldlichtjesdag op zondagavond 13 december en samen een kaars branden om overleden kinderen te herdenken. Op die manier brandden er die avond niet enkel lichtjes op de begraafplaatsen, maar ook in de straten van Leuven. 

200 straten vroegen een gratis kaarsenpakket aan. Bedankt voor jullie deelname, bedankt om over Wereldlichtjesag te praten en zo de kinderen die we moeten missen niet te vergeten!

Reacties

"Een heel leuk initiatief en prachtig om de straat zo verlicht en verenigd te zien. Veel positieve reacties gekregen."

"Bedankt stad Leuven. Hartverwarmend."

"Vandaag ging ik op stap, met mondmasker en boodschappentas, om deze lichtjes uit te delen in mijn straat. Hartverwarmend, hoe solidair mijn buren dit initiatief mee dragen."

"Dank je wel voor alle kaarsen! Een Wereldlichtjesdag om nooit te vergeten voor alle sterrenkindjes."

 "Ik ben net terug van mijn tocht: de wereldlichtjesdag-kaarsen uitdelen. Whaaauw! Tot nu - alhoewel ik hier al vrij lang woon- kende ik weinig mensen, onze levens kruisen mekaar niet echt. Maar met deze toch viel ik van het ene warm onthaal in het volgende. Al de kaarsen zijn uitgedeeld. Overal waar ik aanbelde wilden de mensen deelnemen aan deze mooie actie van de Stad Leuven."

"Vandaag Wereldlichtjesdag. Een kaarsje vanuit de stad staat op onze vensterbank en op de vensterbank van heel veel mensen in onze en andere Leuvense straten. En zeker in deze tijden is een warmte en licht extra belangrijk. Daarom is ons venster extra warm gemaakt voor iedereen. In solidariteit en verbinding."

"Kaarsen aan deuren was een heerlijk idee. Vlammetjes op dorpels, muurtjes en vensterbanken! Buurvrouwen die even de deur open deden om te kijken of hun kaarsje nog brandde. Ik heb me in geen tien jaar zo getroost gevoeld."