Titel

Webinars 'Positief ouderschap na echtscheiding'

Loopt dat anders dan gepland? Je bent van harte welkom op onze informatieavonden voor Ouders in echtscheiding en Ouders in een nieuw samengesteld gezin. Tijdens de sessies wordt er ruimte voorzien voor uitwisseling. Schrijf je onderaan deze pagina in!

Ouderschap in en na echtscheiding

15 Oktober 2020 
Locatie: Jeugdherberg Blauwput, Martelarenlaan 11a, 3010 Kessel - Lo
Anne Dekeyzer

Door de scheiding worden jullie ex-partners. Maar je bent geen ex-ouders want dat bestaat niet. Wel zal je rol wellicht veranderen. Samen kiezen voor een nieuwe vorm van communiceren rond het ouderschap.

Opvoeden met je ex-partner als je een nieuw samengesteld gezin hebt?

25 November 2020
Online webinar
Cindy Schepers

Als je een gescheiden ouder bent en een nieuwe relatie aangaat, komt het contact met je ex-partner al eens (opnieuw) onder druk te staan of duiken er nieuwe opvoedvragen op. Hoe ga je om met de opvoeding van jullie kinderen nu je gescheiden bent en een nieuwe relatie hebt? Betrek je je nieuwe partner hierbij? Wat als jouw ex-partner opmerkingen heeft op je nieuwe partner of omgekeerd? Waar trek je de grens zonder je ex-partner bij je kinderen zwart te maken? Hoe ga je om met schuldgevoel, het gemis van je kinderen, de schrik om je kinderen te ‘verliezen’?

Deze avond focussen we ons op de rol van de biologische ouder in het samengestelde gezin en de manier waarop je samen met je ex-partner of naast elkaar de ouder kan zijn waar je kinderen recht op hebben. Welkom aan ouders, plusouders en koppels.

Plusouderschap en opvoedvragen

1 December 2020
Online webinar

cindy Schepers

Een samengesteld gezin kent zo zijn eigen uitdagingen. Deze avond leer je hoe je kan omgaan met opvoedsituaties in je gezin. Hoe werk je aan een positieve band tussen kind en plusouder? Wat is de rol van die plusouder precies? Wat kan de ouder doen om de plusouder een plek te geven? Wat als kinderen van de ene partner andere dingen gewoon zijn dan de kinderen van de andere of de beide partners andere opvoedstijlen hebben? Hoe ga je om met kinderen die niet zo vaak bij jullie zijn of die zich afzetten tegen de plusouder?

Op vragen als deze geeft relatietherapeute Cindy Schepers antwoorden zodat je met een helder zicht bij je thuis aan de slag kan. Aan de hand van verschillende voorbeelden leer je hoe je het kan aanpakken als plusouder en hoe je veel voorkomende valkuilen vermijdt. Welkom aan ouders, plusouders en koppels.

 

19.30 tot 21.30 uur | Organisatie: Anne Dekeyzer en Cindy Schepers i.s.m. Huis van het Kind Leuven  | Doelgroep: Ouders in echtscheiding en plusouders (opgelet: niet voor professionelen en studenten) | Kostprijs: 15 euro per sessie | Inschrijving: Per sessie

 

Deze activiteit wordt gegeven in het Nederlands. This activity is given in Dutch. Cette activité est donnée en néerlandais.

Zie je onderaan deze pagina geen inschrijvingsformulier? Dan is de activiteit helaas volzet.


Huis van het Kind Leuven respecteert jouw privacy:

- We gebruiken jouw gegevens alleen voor deze aanvraag.
- We bewaren ze niet langer dan nodig.


In onze privacyverklaring lees je meer over hoe Huis van het Kind omgaat met jouw persoonsgegevens.

Gegevens volwassene
Voor welke infoavond(en) wil je je inschrijven?