Titel

Vormingsreeks 'Zorg - Werk - Leven Balans'

Vormingsreeks 'Zorg - Werk - Leven Balans'

Zorg opnemen voor een kind met een handicap of chronische ziekte betekent veel meer dan zelf zorgtaken uitvoeren. Het betekent ook plannen en organiseren, informatie verzamelen, zorgverleners selecteren en hun bijdragen op elkaar afstemmen, beslissingen nemen, financieel en administratief beheer, persoonlijke prioriteiten stellen en time-management. Dit zijn eigenlijk managementvaardigheden zoals we ze ook in het bedrijfsleven terugvinden. Het Magenta-project vertaalt management- en communicatieprincipes naar de gezinssituatie. 

Thema's die tijdens deze vormingsreeks aan bod komen: 
- zorg-werk-leven-balans (tijdmanagement);
- samenwerking met artsen, therapeuten en hulpverleners (communicatie en overleg);
- teamwerk met familie, vrienden en vrijwilligers (organisatie en aansturen);
- en meer: rechten, dossierbeheer, crisismanagement, genieten van het leven, geldzaken... 

Tijdens iedere sessie wordt voldoende tijd gereserveerd om een aantal zaken toe te passen op jouw eigen gezinssituatie (geen 'huiswerk'!). Er is ruimte voor ervaringsuitwisseling voor wie dit wenst. De workshops worden steeds gegeven door een ouder die zelf een zorgenkind heeft.

Meer info over deze workshops? Klik dan hier.

22 oktober, 5 en 19 november en 3 december 2019 | 19.30 tot 22.00 uur | Organisatie: Magenta i.s.m. Huis van het Kind Leuven | Locatie: JC De Kazerne - Leide 3, Halle| Doelgroep: Ouders van kinderen met een handicap of chronische ziekte tussen 0 en 14 jaar (opgelet: niet voor professionelen en studenten) | Kostprijs: gratis | Inschrijving: Enkel voor de volledige reeks

Deze activiteit wordt gegeven in het Nederlands. This activity is given in Dutch. Cette activité est donnée en néerlandais.