Titel

Theater 6+ ‘Spinnenmetenknippen'

Theater 6+ ‘Spinnenmetenknippen'

Inhoud

'Spinnenmetenknippen'  is een wandelvoorstelling en vertelt het verhaal van Lily. Zij woont op het kerkhof met haar vader en daar ontmoet ze Kasper. Er ontstaat een prille liefde tussen hen maar die is helaas van korte duur, want de Schikgodinnen komen Lily halen. Kasper wil er alles aan doen om dit te verhinderen, maar of hij haar lot kan beïnvloeden, is maar zeer de vraag.

Taboedoorbrekend werken en plaats maken voor een lach én een traan. Dat is het grote doel van 'Spinnenmetenknippen'. Max Last vertelt met muziek, dans en woord een verhaal over verdriet en loslaten, maar ook over vriendschap en ontluikende liefde. Geen droeve, zware kost maar een gevoelig verhaal met plaats voor humor.

Een voorstelling van Max Last, van en met Martje Ceulemans, Wide Vercnocke, Heleen Desmet, Laurian Callebaut en Elias Vandenbroucke. Dramaturgie: Stefanie Lambrechts. Coaching: Koen Monserez. Advies: Roel Van Roosbroeck. In opdracht van Stad Leuven.

Speeldata

  • Wil je deze voorstelling in jouw gemeente of bij jouw vereniging? Dit kan via Thassos.

Foto's (Jelle Wildiers)

Een voorproefje

Bekijk hier het filmpje van de voorstelling.

Reacties publiek

"We waren onder de indruk van de voorstelling, zo mooi.. het ontroerde en beroerde.. werkte na.. inzichtgevend!"

"Wij waren aangenaam verrast en onze kleindochter was zeer geboeid door het verhaal. De acteurs deden het schitterend! Nog heel wat nagepraat in de wagen."

 

"Ik heb samen met met metekindje genoten van de mooie voorstelling, maar/en het was ook wel pakkend.. Het maakt echt wel wat los en het kerkhof wordt even een heel andere plek.. knap!"

 

"Topvoorstelling! De kinderen waren helemaal mee."

In de pers

- Toneel op de begraafplaats (ROB-tv, 11/04/2018)

- Kindertheater op de begraafplaats van Leuven (VRT-NWS, 11/04/2018)

- Theater op de Stadsbegraafplaats (Het Laatste Nieuws, 12/04/2018)

- Leuven krijgt als eerste stad theaterstuk op kerkhof (Het Nieuwsblad, 12/04/218)

- Een kerkhof hoeft niet doods te zijn (De Morgen, 29/10/2018)