Titel

Sofagesprek 'Anders nabij' 23/11

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Over de stille kracht van ouders na de dood van hun kind. Het onderwerp van deze avond, rouw na verlies van een kind, zal aandacht krijgen vanuit drie perspectieven: persoonlijke getuigenissen van ouders van een overleden kind, een academische kijk en muziek. 

Een sofagesprek met An Hooghe, psychologe en auteur van het boek 'Anders Nabij'. Een boek over het leven, over de liefde, met verhalen die beklijven. Ouders lezen hun getuigenissen uit het boek voor.

Het geheel wordt muzikaal ondersteund door Martin Valcke, componist, en studenten Master Muziektherapie van LUCA School of Arts. Muziek is geen achtergrond. Muziek is het mooiste en veiligste vangnet van onze vreugde en ons lijden. Muziek brengt ons op een overklaarbare wijze dicht bij onze emotionele kern. Daarom staat muziek deze avond op de voorgrond. De muziek die je vanavond kan beluisteren, spreekt over de ouders zonder ze vast te zetten in een bepaald narratief. Of zoals psychiator/filosoof Steve A. Velleman het zegt: 'In kunst kan het individu zijn unieke waarheid en zijn mysterie bewaren.'

De studenten muziektheraptie van het LUCA School of arts Leuven, hebben samen enkele tekstfragmeten uit het boek 'Anders nabij' gelezen. Met hun docent Martin Valcke hebben ze zich laten inspireren door deze teksten en als leidraar gebruikt bij het componeren en arrangeren van nieuwe werken. Tijdens deze avond zullen de studenten deze muziek uitvoeren. De persoonlijke getuigenissen van de ouders en de live uitvoering van het bijpassende muziekstuk vormen één verhaal in woord en muziek.

Gastvrouw en moderator is Marleen Vertommen, muzikant, rouwbegeleider en voorzitter van ‘Met Lege Handen’. 

https://www.andersnabij.be/

 

Vrijdag 23 november 2018 | 19u45 (onthaal) - 20u (start) | Organisatie: Stad Leuven ism Huis van het Kind Leuven | Locatie: Radiohuis, Boekhandelstraat 2, Leuven | Gratis, wel graag inschrijven |

 

Gegevens volwassene

Gegevens volwassene