Titel

Project Miriam

Project Miriam

Doel

OCMW Leuven wil alleenstaande moeders die een leefloon (of equivalent) ontvangen sterker maken. Met project MIRIAM helpt OCMW hen om:

  • Uit het sociaal isolement te geraken
  • Armoede te verminderen
  • Zich terug op de arbeidsmarkt te begeven

Het doel is om op 2 jaar tijd 30 vrouwen op weg te helpen naar een zinvolle dagbesteding, werk of een langdurige opleiding. Het huidige project loopt van 01/01/2018 tot 31/12/2019 en krijgt financiƫle middelen van het Europees Sociaal Fonds.

Verloop

Samenkomsten

De moeders komen regelmatig samen op dinsdag;Na een gezamenlijke lunch bespreken ze allerlei onderwerpen. Soms komt er een spreker, bijvoorbeeld een stadsmedewerker die de werking van de speepleinen en open kamp uitlegt, een diƫtiste over gezonde voeding, of een Lien Degol die stijladvies geeft.

Activiteiten

OCMW Leuven organiseert ook activiteiten voor de mama's en hun kinderen. Zo hebben de kinderen andere sociale contacten dan enkel op school en kunnen ook de moeders er eens tussenuit.

Intensieve begeleiding

Naast de samenkomsten worden de deelnemende moeders intensief begeleid. OCMW ondersteunt hen op het vlak van opvoeding en begeleidt hen naar de diensten waar ze eerst niet geraakten of niet kenden.

Contact: 

Project Miriam (OCMW Leuven)

Andreas Vesaliusstraat 47
3000 Leuven
Tel. Sin 
Tel. Famke 
Tel. Silke