Titel

Maand van de opvoeding: programma

Tijdens de maand van de opvoeding zetten we graag onze activiteiten, workshops en infosessies in de kijker. Hieronder vind je ons aanbod gedurende heel de maand mei.

Maand van de opvoeding: programma

07/05 & 14/05: Inforeeks 'Bounce! Hoe versterk je de veerkracht van jouw tiener?'

Elke jongere komt in zijn leven moeilijke situaties tegen die hem doen wankelen en soms doen vallen. Hoe kan je jouw kind helpen om weer recht te veren? Hoe kan je zijn of haar veerkracht versterken? Hoe help je jouw kind een positieve identiteit te ontwikkelen?

Tweedelige inforeeks met als thema:
Sessie 1: 'Veerkracht: je kind kan niet zonder'
Sessie 2: 'Veer-krachtig reageren: je rol als ouder'

Schrijf je hier in.

07/05: Infosessie 'Pittige Peuters'

Lijkt jouw peuter soms ook een kleine vulkaan? Waar komen die uitbarstingen vandaan? Hoe kan je reageren? Krijg inzicht in peutergedrag en deel ervaringen met anderen.

Schrijf je hier in.

08/05: Workshop babymassage & ontmoeting

Kom naar deze gratis workshop aangeboden door CM. Breng je baby tussen 6 weken en 6 maanden tot rust met massage. Praat gezellig na met andere ouders en de vroedvrouw van De Bakermat bij een kopje koffie of thee.

Lees hier meer.

11/05: Moedergroep La Leche League

Een begeleidster van La Leche League gaat in op al je vragen over borstvoeding en je kan ervaringen uitwisselen met andere ouders van jonge kinderen.

Schrijf je hier in.

16/05: Workshop 'beweegkriebels'

Kom samen spelen, springen, rollen, kruipen en rennen en train de bewegingsvaardigheden van je kind! Voor (groot)ouders en peuters van 18 maanden tot 2,5 jaar. 

Schrijf je hier in. 

17/05: Workshop 'starten met vaste voeding'

Wil je beginnen met vaste voeding? Kom samen met andere (groot)ouders groente- en fruitpap maken én proeven met je baby tot 9 maanden!

Schrijf je hier in.

22/05: Lezing belonen & straffen

'Dat heb je goed gedaan'. 'Als je nu niet luistert, zet ik de tv af'. 'Ruim even op, dan krijg je daarna een ijsje'. Belonen en straffen maken al snel deel uit van opvoeden. In deze vorming gaan we hiermee aan de slag. We kijken naar het gedrag van kinderen (3-10 jaar), maar we stellen vooral hun gevoelswereld voorop.

Schrijf je hier in.

 

23/05: Gezinsfeest

Knutselen, spelen, verhalen luisteren, grime, circus, familieyoga en nog veel meer. Het feest is een hoogdag voor ouders en kinderen waar ze samen een leuke namiddag kunnen beleven als slot van Maand van de Opvoeding.

Lees hier meer. 

23/05: Soirée PraxisP

Soirée PraxisP is een reeks info-avonden waarin actuele en wetenschappelijk onderbouwde informatie wordt geboden over diverse psychologische en pedagogische vragen en problemen. De info-avonden worden gegeven door medewerkers van de KU Leuven.

Voor meer informatie kan je hier terecht.

26/05: Open beweegmoment

Kom samen met je kind/kinderen vrij bewegen en spelen op het Sporty beweeglandschap in HAL 5. Kinderen tussen 2 en 7 jaar zijn samen met hun ouder van 14.00u tot 17.00u welkom!

Inkom: €1/kind

Meer info vind je hier.