Titel

NokNok

NokNok

Zoek je een weerbaarheidstraining voor je zoon of dochter? Stel je je vragen over het welbevinden van je kind en zou je hierover graag in gesprek gaan met een opvoedconsulent? Interesseert jou een infoavond over zelfvertrouwen bij kinderen volgen? Eén plaats voor al je vragen! Bel, mail, kom binnen van dinsdag tot vrijdag van 9u tot 17u. We ontvangen je graag, en zoeken samen met jou uit hoe we je kunnen ondersteunen. Voor elke (groot)ouder en kind is er een aangepast aanbod ter beschikking.

Wil je jongere graag zelf wat informatie lezen en aan de slag gaan met tips? NokNok geeft tips aan tieners om de eigen veerkracht te versterken.

Titel: 

Huis van het Kind Leuven - Opvoedingswinkel

Locatie: 
Savoyestraat 4
3000 Leuven
Label - Telefoonnummer: 
Label - E-mailadres: 

Opvoedbib

Is een boek jouw manier om informatie te vergaren over hoe je veerkracht bij kinderen kan bevorderen? Zoek je materiaal als middel om je kind te ondersteunen bij faalangst? In de opvoedbib vind je heel wat thema’s over opvoeden en ouderschap. Deze is geopend van dinsdag tot vrijdag van 9u tot 13u. Leen gratis tot vijf boeken uit gedurende drie weken; verlengbaar.

Titel: 

Huis van het Kind Leuven - Opvoedbib

Locatie: 
Savoyestraat 4
3000 Leuven
Label - Telefoonnummer: 
Label - E-mailadres: 

Groepsaanbod

Kinderen worden in het leven soms geconfronteerd met moeilijke ervaringen en druk van de maatschappij. Dit kan hen doen platslaan. Kunnen terugveren en zelfs opveren, is niet altijd evident. Op vormingsavonden 'BOUNCE! Hoe versterk je de veerkracht van je tiener?'  krijg je de kans om met andere ouders ideeën uit te wisselen. Je krijgt handvatten mee over hoe je je rol als ouder kan vervullen in deze zoekende periode. In het trainingsatelier weerbaarheid 'aandacht in actie' van Arktos, en de groepscursus 'Hier sta ik' (zie bijlage), krijgen tieners zelf de kans om deel te nemen.  Registreer je op de opvoedkalender en hou de data voor dit groepsaanbod in de gaten.

 

Begeleiding

Zoek je meer intensieve begeleiding, een weerbaarheidstraining in groep of individueel, een sociale vaardigheidstraining,…? Je kan terecht bij de volgende partnerorganisaties:

Contact: 

Ankerpunt

Oud-Heverleestraat 62
3001 Heverlee

CGG PassAnt

Sint-Geertruiabdij 6
3000 Leuven