Titel

'Nocturne Wereldlichtjesdag' 13/12/2020

'Nocturne Wereldlichtjesdag' 13/12/2020

Nocturne in de sterretjestuin van Leuven

Op Wereldlichtjesdag, elke tweede zondag van december, worden overleden kinderen herdacht met een kaarsje. Door de verschillende tijdszones ontstaat zo een symbolisch lint van licht, waarmee we wereldwijd steun willen bieden aan ouders die een kind verloren. 

Op Wereldlichtjesdag organiseert stad Leuven in samenwerking met het Huis van het Kind en andere partners een sereen lichtritueel op de Stadsbegraafplaats (sterretjestuin). Ouders, broers en zussen, familie en kennissen kunnen er terecht om samen stil te staan bij het gemis. 

De avond wordt muzikaal opgeluisterd en iedereen kan een kaarsje toevoegen aan de lichtinstallatie. Ook op de andere Leuvense begraafplaatsen wordt een kaarsje op elk kindergraf geplaatst.

Deze avond wordt georganiseerd met respect voor de coronamaatregelen. De nocturne duurt dit jaar 2u (inschrijven is niet nodig) en er zal geen drank worden aangeborden. Vergeet je mondmasker niet.

 

Zondag 13 december 2020 | 18u tot 20u | Locatie: Stadsbegraafplaats, Nieuwe Kerkhofdreef, Heverlee | Gratis | Info: info@huisvanhetkindleuven.be of begraafplaatsen@leuven.be

 

Reacties

"Een dag waarop de sterrekindjes in de kijkers staan, is belangrijk. Het betekent veel voor ons. Het doet ook deugd om eens alle mensen samen te zien, zo weten we dat we niet alleen zijn."

"Heel mooi initiatief, heel mooi gedaan. Sereen, warm, hartverwarmend."

"Prachtig, zo mooi en sereen. Verdriet door zovelen samen gedragen zonder woorden. Bedankt!"

"Bedankt Leuven voor dit mooi samenzijn voor onze kindjes."

"Enorm fijn en deugddoend initiatief. Prachtig met al die kaarsjes die schitteren in de nacht voor onze kindjes die schitteren aan de sterrenhemel."

"Zo dankbaar... Extra veel sterretjes in de sterretjestuin."

In de pers

De activiteiten rond Wereldlichtjesdag in Leuven kregen heel wat aandacht in de pers. Hieronder vind je een overzicht van de verschenen artikels.