Titel

'Nocturne Wereldlichtjesdag' 9/12

'Nocturne Wereldlichtjesdag' 9/12

Nocturne in de sterretjestuin van Leuven en op het kinderperk Diestseveld

Op Wereldlichtjesdag, elke tweede zondag van december, worden overleden kinderen herdacht met een kaarsje. Door de verschillende tijdszones ontstaat zo een symbolisch lint van licht, waarmee we wereldwijd steun willen bieden aan ouders die een kind verloren. 

Op Wereldlichtjesdag organiseert stad Leuven in samenwerking met het Huis van het Kind en andere partners een sereen lichtritueel met muzikale begeleiding op de Stadsbegraafplaats (sterretjestuin) en op begraafplaats Diestseveld (kinderperk). Ouders, broers en zussen, familie en kennissen kunnen er de tweede zondag van december (zondag 9 december 2018) tussen 19u en 20u terecht om samen stil te staan bij het gemis. Nabij het lichtritueel wordt er een warm drankje aangeboden en is er vrijblijvend gelegenheid om met elkaar na te praten. Ook op andere Leuvense begraafplaatsen worden die avond kaarsjes gebrand.

Zondag 9 december 2018 | 19.00 tot 20.00 uur | Locatie: Stadsbegraafplaats, Nieuwe Kerkhofdreef, Heverlee | Diestseveld, Diestsesteenweg 504, Kessel-Lo | Gratis | Info: E info@huisvanhetkindleuven.be

Gedurende de maanden oktober 2018/januari 2019 worden ook andere activiteiten rond het thema rouw en verlies georganiseerd. Meer info hierover vindt u later op deze website.

Reacties

"Een dag waarop de sterrekindjes in de kijkers staan, is belangrijk. Het betekent veel voor ons. Het doet ook deugd om eens alle mensen samen te zien, zo weten we dat we niet alleen zijn."

"Heel mooi initiatief, heel mooi gedaan. Sereen, warm, hartverwarmend."

"Prachtig, zo mooi en sereen. Verdriet door zovelen samen gedragen zonder woorden. Bedankt!"

"Bedankt Leuven voor dit mooi samenzijn voor onze kindjes."

"Enorm fijn en deugddoend initiatief. Prachtig met al die kaarsjes die schitteren in de nacht voor onze kindjes die schitteren aan de sterrenhemel."

"Zo dankbaar... Extra veel sterretjes in de sterretjestuin."

In de pers

De activiteiten rond Wereldlichtjesdag in Leuven kregen heel wat aandacht in de pers. Hieronder vind je een overzicht van de verschenen artikels.