Titel

Nieuws uit de opvoedbib

Nieuws uit de opvoedbib

Onze opvoedbib blijft constant in beweging, ook tijdens de zomermaanden! Met zowel een vernieuwd en overzichtelijker labelsysteem als met een resem aan nieuwe boeken, verwelkomen we jullie graag. Eén van onze nieuwe stukken in onze collectie, is het recent uitgebrachte boek: “Blijven staan ondanks de storm. Handvatten voor ouders in een hoogconflictscheiding. V. Maes & C. Cornelis”.

Dit boek is voor ouders waarbij de spanningen tot lang na de scheiding blijven oplopen, en het conflict zo escaleert dat de kinderen in de knel zitten. Het gaat om ouders die vaak al een hele weg hebben afgelegd binnen de hulpverlening, al dan niet in combinatie met allerlei juridische procedures. Ouders die zich niet begrepen en machteloos voelen.

De auteurs leggen in een heldere taal uit waarom het in sommige situaties niet meer lukt om ‘samen’ ouder te blijven en te overleggen over de kinderen. Naast een theoretisch kader, bieden zij vooral concrete handvatten aan ouders om zelf aan de slag te gaan, los van de andere ouder.

Ben je op zoek naar een ander boek over echtscheiding of over diverse opvoedingsgerelateerde thema's, raadpleeg dan onze online catalogus. De opvoedbib is iedere week open van dinsdag tot vrijdag, 9u00 tot 13u00.

Wil je meer info over echtscheiding? Vind hier waar je terecht kan voor familiale bemiddeling, of klik hier voor vragen omtrent de noden van een kind.