Titel

Museumspelstraat

Museumspelstraat

Klimmuur

In de tuin van M-Museum Leuven kan klein en groot ook deze zomer IEDERE DAG (behalve woensdag) weer vrij komen spelen. Samen musiceren op de muziekmuur, klimmen op de klimmuur, wandelen op het blotevoetenpad,...

In het WEEKEND (zat-zondag 11u-18u) kan je ook levensgroot vier op een rij spelen, kubben, hoepelen, jongleren en andere groot buitenspeelgoed ontdekken,… Verder zijn er strandstoeltjes om even weg te dromen in de vele kinderboekjes of om gewoon te genieten van de zon onder de oude zomereik. Ook voor baby's en peuters is er een speelhoekje voorzien! Er staat een spelbegeleider klaar die je wegijs maakt in de tuin.

Elke ZATERDAGNAMIDDAG (14u-17u) staat er bovendien een workshop voor gezinnen op het programma! Vooraf inschrijven is niet nodig.

- 30/6: Slijm maken. Ben je klaar voor de trend van het jaar? We maken zelf slijm en voelen, bewegen en spelen ermee.

- 7/7: Plezier met boeken en verhalen. Kom tot rust onder de grote eik in de tuin tijdens een voorleesmoment. Laat je fantasie de vrije loop tijdens deze interactieve verhalensessie voor alle leeftijden.

- 14/7: Drukken met een echte drukpers. Tijdens deze workshop maak en druk je je eigen unieke dieren-stempel. Met foam, drukinkt, een inktroller en een echte drukpers gaan we aan de slag in ons drukatelier. 

- 21/7: Spiegel versieren. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.. wie maakt de mooiste spiegel van het land? Wij! Ga aan de slag met stickers, glitters en andere accessoires en pimp zo je eigen spiegel.

- 28/7: Muzikaal avontuur. Ken je het eiland Aruba al? Nee!? Dan gaan we daar snel verandering in brengen. Tijdens deze workshop nemen we je mee op muzikaal avontuur. Kinderliedjes zingen in de officiële taal van Aruba, het Piamento? Of het nationale volkslied van Aruba meezingen? Muziek, kunst en gezelligheid: dat is waar deze workshop om draait.   

- 11/8: Modderkeuken. Vandaag staat alles in het teken van natuur en buiten spelen! Kom met ons mee modderen, voelen en ontdekken. Tijdens deze workshop ervaren kinderen 2 belangrijke elementen: water en aarde. We doen verschillende modderactiviteiten waarbij kinderen al hun zintuigen gebruiken: voelen, ruiken, horen en zien. De kinderen kunnen hun creativiteit, energie en voorstellingsvermogen kwijt. Trek oude kleren aan want wanneer kinderen vuil mogen worden, kunnen we meer experimenteren met de natuur en wordt het spelen leuker!

- 18/8: Muzikaal avontuur. Ken je het eiland Aruba al? Nee!? Dan gaan we daar snel verandering in brengen. Tijdens deze workshop nemen we je mee op muzikaal avontuur. Kinderliedjes zingen in de officiële taal van Aruba, het Piamento? Of het nationale volkslied van Aruba meezingen? Muziek, kunst en gezelligheid: dat is waar deze workshop om draait.   

- 25/8: Plezier met boeken en verhalen. Kom tot rust onder de grote eik in de tuin tijdens een voorleesmoment. Laat je fantasie de vrije loop tijdens deze interactieve verhalensessie voor alle leeftijden.

Elke dag open van 30 juni tem 25 augustus 2018 (niet op 4/8 en 5/8 wegens M-idzomer) (gesloten op woensdag!) | 11.00 tot 18.00 uur | Organisatie: M-Museum ism Huis van het Kind & Stad Leuven | Locatie: M-tuin en Savoyestraat | Kostprijs: Gratis

Contact: 

Huis van het Kind Leuven

Savoyestraat 4
3000 Leuven