Titel

Lotgenotencontact 'gespreksavond rond abortusverwerking' 09/10/20-30/10/20

In deze gespreksavonden staan uitwisseling rond beleving en betekenisgeving na een abortuservaring (om psycho-sociale redenen) centraal. Thema's als verlies en rouw, impact op je relaties, omgaan met een geheim en ambivalente gevoelens, zelfbeeld, symboliek, e.a. kunnen aan bod komen. We komen samen in een klein, veilig praatgroepje, onder lotgenoten. Deze avonden gaan online door (via professionele Zoom).

" Ik voelde me verbonden en ondersteund in een warme veilige omgeving om gevoelens, ervaringen en tips uit te wisselen. Het voordeel van online was dat het voor mij een soort veiligheid gaf, zeker in het begin. Het idee was als het teveel wordt dan kan ik nog altijd mijn pc dichtdoen. De drempel was kleiner. Bovendien was het makkelijk in te plannen, viel de verplaatsing weg en voelde ik me in mijn comfortzone, gewoon thuis." (Lydia, 36 jaar)

 

Praktische info:

Onthaal is voorzien vanaf 18u45 (waitingroom), start om 19u (meetingroom). Je engageert je voor de startbijeenkomst op 9 oktober, dan kan je aanvoelen of je nogmaals deelnemen wil. Het ijs is dan gebroken, vertrouwen groeit. Later kan niet uit zorg voor veiligheid.

Doorgaans smaakt 1 bijeenkomst naar meer uitwisseling. Daarom zijn er op 16 en 30 oktober alvast opvolgbijeenkomsten gepland. Later op het najaar kan in onderling overleg afgesproken worden om elkaar persoonlijk te ontmoeten.

Kathleen Alen van Fara vzw begeleidt de avonden. Zij opent het gesprek en rondt het ook met zorg af. De bedoeling is om ervaringen uit te wisselen, je vragen te stellen, te luisteren naar wat jou raakt in het verhaal van de ander en uit ons gesprek mee te nemen wat jou inspireert, wat bij jou past. We vertrekken spontaan vanuit wat bij jullie die avond leeft. Je kiest uiteraard zelf wat je deelt.

 

Vrijdag 09/10/20,  vrijdag 16/10/20, vrijdag 30/10/20 | 19u-21u |  Organisatie: Fara vzw | Locatie: online, via zoom  | Info en inschrijven: katleen.alen@fara.be of 016 38 69 50