Titel

'Koestercaravan' 16/12/20 - een sjaal voor wie rouwt om een kind(je)*

Het Berrefonds ondersteunt al meer dan 11 jaar gezinnen in Vlaanderen en Brussel die een kind(je)* verliezen. Centraal in hun werking staan Koesterkoffers die gratis worden geschonken via ziekenhuizen, begrafenisondernemers, politiediensten,... waarmee ouders alle inspiratie krijgen om de laatste tastbare herinneringen te maken aan hun kind* om een leven lang te koesteren.

In dit bijzondere jaar 2020 wil het Berrefonds iedereen oproepen in de koudste periode van het jaar warmte te schenken aan verdrietige gezinnen. Want iedereen kent wel iemand die geconfronteerd werd met het verlies van een kind(je)*.

Tijdens de eerste editie van hun Koesterweek zal het Berrefonds elke dag neerstrijken in een andere Vlaamse stad. Ze zullen met hun Koestercaravan door Vlaanderen trekken en gratis warme sjaals uitdelen die op dit moment door honderden vrijwilligers worden gemaakt. Op woensdag 16 december komen ze naar Leuven!

 

Sjaal bestellen

Je kan een gratis sjaal aanvragen als warme troost voor jezelf, je gezin, grootouders, buurman of collega via de website van het Berrefonds

Bij de sjaal krijg je een mooi kaartje met tips voor een warm gesprek om zo samen het verlies van een kind bespreekbaar te maken, het taboe te doorbreken en de maatschappij te inspireren tot praten, helpen, steunen, omarmen, verwarmen en koesteren.

Vrijwilligers komen deze op een veilige manier aan huis brengen op woensdag 16 december.

 

Sjaals brengen

Wil je zelf graag helpen om de sjaals van een centrale locatie in Leuven naar gezinnen in Leuven te brengen? Registreer je dan op de website van de Warmste Week als koesterkoerier.

 

Woensdag 16 december 2020 | Organisatie: Berrefonds vzw