Titel

'Koestercaravan' 16/12/20

Het Berrefonds ondersteunt al meer dan 11 jaar gezinnen in Vlaanderen en Brussel die een kind(je)* verliezen. Centraal in hun werking staan Koesterkoffers die gratis worden geschonken via ziekenhuizen, begrafenisondernemers, politiediensten,... waarmee ouders alle inspiratie krijgen om de laatste tastbare herinneringen te maken aan hun kind* om een leven lang te koesteren.

In dit bijzondere jaar 2020 wil het Berrefonds iedereen oproepen in de koudste periode van het jaar warmte te schenken aan verdrietige gezinnen. Want iedereen kent wel iemand die geconfronteerd werd met het verlies van een kind(je)*.

Tijdens de eerste editie van hun Koesterweek zal het Berrefonds elke dag neerstrijken in een andere Vlaamse stad. Ze zullen met hun Koestercaravan door Vlaanderen trekken en gratis warme sjaals uitdelen die op dit moment door honderden vrijwilligers worden gemaakt. Iedereen mag een gratis sjaal ophalen aan onze caravan, als warme troost voor zichzelf of voor een gezin in z'n omgeving. Bij de sjaal krijg je een mooi kaartje met tips voor een warm gesprek om zo samen het verlies van een kind bespreekbaar te maken, het taboe te doorbreken en de maatschappij te inspireren tot praten, helpen, steunen, omarmen, verwarmen en koesteren.

Aan de caravan wordt er ruimte gecreëerd voor verhalen, een warm kopje troost aangeboden, gestorven kindjes zichtbaar gemaakt en worden voorbijgangers gesensibiliseerd om met een sjaal iemand in hun omgeving te verwarmen.

 

Woensdag 16 december 2020 | 11u-21u | Organisatie: Berrefonds vzw | Locatie: Leuven, exacte info volgt