Titel

Infoavonden 'Onvervulde kinderwens: Hoe kan je verwachten?'

Droom je van een gezin, maar loopt dat anders dan gepland? Je bent van harte welkom op onze informatieavonden voor wensouders. Tijdens de sessies wordt er ruimte voorzien voor uitwisseling. Schrijf je onderaan deze pagina in!

Hoe verloopt het fertiliteitstraject?


3 maart 2020 
Locatie: Radiohuis, Boekhandelstraat 2, Leuven
Prof. Karen Peeraer & Els Bakelants (UZ Leuven); Heidi Deruyer & dr. Sylvie Gordts (Heilig Hart Leuven)

Wat zijn de medische mogelijkheden, grenzen & beslissingsmomenten? Met welke lifestyle factoren kan je zelf al rekening houden? Welke onderzoeken en behandelingen zijn mogelijk? We werpen een blik op het kostenplaatje en op de Belgische wetgeving, ook het sociaal-emotionele luik en de ondersteuning door vroedvrouwen wordt aangehaald.

Zwanger worden? 


6 april 2020
Locatie: Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, Leuven
Gilian Demin & Heidi De Bie (UZ Leuven)

Omdat een gezonde leefstijl: voeding, bewegen, slapen, ontspanning, minder stress altijd belangrijk zijn en net nog iets belangrijker zijn wanneer jullie zwanger willen worden.

Fertiliteitsproblemen, je partner en je omgeving

4 juni 2020
Locatie: Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, Leuven
Uschi Vandenbroeck, Erika Stuyckens en Marieke Reynders (UZ Leuven) en Jan Norré (LIFE)

Een vruchtbaarheidsbehandeling starten of omgaan met het uitblijven van een zwangerschap is een intense ervaring. Vruchtbaarheidsproblemen kunnen een enorme uitdaging zijn voor je relatie. Hoe kan je hierover met je partner spreken of met je naaste omgeving? Soms worden relaties of vriendschappen sterker en soms worden verschillen net groter, moeilijker om te overbruggen. Hoe kan dit in je familie of vriendenkring bespreekbaar gemaakt worden op een manier waardoor iedereen zich gehoord en gerespecteerd voelt? Ga je naar die babyborrel? Wens je vrienden of familie proficiat met de aankondiging van hun zwangerschap? Hoe kan je een manier vinden om met deze pijnlijke confrontaties om te gaan en trouw te blijven aan jezelf én aan je omgeving? Ook je seksuele relatie komt heel vaak onder druk te staan of je beleeft deze in ieder geval heel anders dan voor de zwangerschapswens.

We bekijken op interactieve manier wat de impact is van een vruchtbaarheidsprobleem op je relaties en je omgeving en bieden handvaten aan om hiermee om te gaan.

Webinar 'Wat als je een donor nodig hebt om een gezin te vormen?'

13 Oktober 2020 19u tot 20u30
Astrid Indekeu (Fiom en KU Leuven) en David Jacobs (VZW Donorfamilies)

Onvruchtbaarheid, een genetische erfelijke overdraagbare aandoening, de afwezigheid van een partner kunnen ervoor zorgen dat je overweegt je gezin te vormen met de hulp van een (eicel-, zaadcel, embryo)donor. Vaak gaat dit gepaard met allerlei vragen en twijfels. Hoe denk je over genetische banden? Wat vind je belangrijk in ouderschap? Hoe geef je de donor een plaats? Hoe beleven ouders de behandeling en zwangerschap? Praat je erover met anderen? Met je kind? En hoe dan? Gaat je kind later vragen stellen over de donor? Hoe beleeft een kleuter, lagere school kind en puber de donorconceptie? Hele gewone vragen waar (wens)ouders vaak mee zitten.

Op een interactieve manier komen de vragen aan bod die donorconceptie kan oproepen en  hoe je hiermee om kunt gaan.

Wat als het anders loopt dan verwacht? 

18 Maart 2021
Locatie: Romaanse poort, Leuven
Sindy Helsen en Katleen Alen (Fara vzw)

Zwanger worden lijkt niet vanzelfsprekend voor jullie, is mogelijks niet voor jullie weggelegd. Je zit met vragen en onzekerheden. De houvasten in je leven lijken soms verdwenen. Je kan dit als een verlies ervaren. Heeft dit alles wel zin? Samen zoeken we naar hoe dit van betekenis voor je kan zijn en wat jou hierin kan helpen.

18.15 tot 20.15 uur | Organisatie: UZ Leuven, Fara vzw en Heilig Hart Leuven i.s.m. Huis van het Kind Leuven  | Doelgroep: Wensouders (opgelet: niet voor professionelen en studenten) | Kostprijs: 10 euro per sessie | Inschrijving: Per sessie

 

Deze activiteit wordt gegeven in het Nederlands. This activity is given in Dutch. Cette activité est donnée en néerlandais.

Zie je onderaan deze pagina geen inschrijvingsformulier? Dan is de activiteit helaas volzet.


Huis van het Kind Leuven respecteert jouw privacy:

- We gebruiken jouw gegevens alleen voor deze aanvraag.
- We bewaren ze niet langer dan nodig.


In onze privacyverklaring lees je meer over hoe Huis van het Kind omgaat met jouw persoonsgegevens.

Gegevens volwassene
Voor welke infoavond(en) wil je je inschrijven?