Titel

Het Groeipakket

Het Groeipakket

Wat is het Groeipakket?

Het Groeipakket is het geheel van financiële tegemoetkomingen dat de Vlaamse overheid voorziet voor elk kind in elk gezin.

Het geeft gezinnen maximaal de kans elk kind te laten groeien en zich zo volledig mogelijk te ontplooien. Bovendien biedt het gezinnen ondersteuning bij de kosten van de opvoeding van kinderen.

Vanaf 1 januari 2019 zijn er vijf Vlaamse uitbetalers die ervoor zorgen dat gezinnen hun Groeipakket tijdig en correct (blijven) ontvangen: FONSInfinoKidsLife VlaanderenMyFamily en Parentia.

Wat zit er in het Groeipakket?

Elk kind dat in Vlaanderen woont, krijgt vanaf 1 januari 2019 een Groeipakket. In dat pakket zitten de gezinsbijslagen (de vroegere kinderbijslag) en andere financiële tegemoetkomingen op maat van elk kind, zoals de zorgtoeslag, de sociale toeslag, de schooltoeslag, de kinderopvangtoeslag,...

Meer informatie: www.groeipakket.be 

Wat moet ik doen als ouder?

  • Heb je reeds kinderen en ben je reeds aangesloten bij een kinderbijslagfonds, dan word je lopend dossier vanaf 1 januari 2019 automatisch overgedragen naar de Vlaamse opvolger (FONSInfinoKidsLife VlaanderenMyFamily en Parentia). De uitbetaling zal in de toekomst niet meer gekoppeld zijn aan de werkgever. Vanaf 2020 kan iedereen een uitbetaler kiezen.
  • Krijg je een nieuw kindje vanaf 2019, dan mag je rechtstreeks contact opnemen met de uitbetaler van jouw keuze. Kies je voor een nieuwe uitbetaler, dan gaan al jouw kinderen automatisch naar deze uitbetaler

Kantoor in Leuven?

Iedere woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur kan je terecht in Huis van het Kind met al je vragen. Er is steeds één Vlaamse uitbetaler aanwezig die je zo goed mogelijk verder op weg helpt, je dossier (verder) in orde brengt, en doorverwijst waar nodig.

Wil je graag in gesprek met één bepaalde uitbetalingsactor? Download hieronder de kalender om te zien welke Vlaamse uitbetaler wanneer aanwezig is.

Welke uitbetaler bevindt zich waar in Leuven? Klik hier voor een overzichtskaart.

Heb je graag de contactgegevens van de hoofdzetel van iedere uitbetaler, klik dan hier.

Vragen over het Groeipakket?

Neem contact op via info@groeipakket.be, of bel het nummer 1700.

Voor specifieke vragen in Leuven, neem dan contact met ons op door te mailen naar info@huisvanhetkindleuven.be , of te bellen naar 016/27 24 90.