Titel

Film '24 wochen' 8/11

Filmavond, ingeleid door Fara, afgesloten door ervaringsdeskundigen.

Sinds 2017 wordt de NIPT, een test die onder andere screent naar Downsyndroom, zo goed als gratis aangeboden aan alle ouders die een kind verwachten. De regeling beroerde een tijdlang de media en werd over het algemeen positief onthaald door aanstaande ouders. 
Veel minder vruchtbaarheid werd er gegeven aan de mogelijke gevolgen van de test. Wat komt er met andere woorden na de NIPT? Wat als de test uitwijst dat er iets mis is met het kindje? Op deze avond wil Fara een inkijk geven in het hartverscheurende beslissingsproces dat volgt op een prenatale diagnose. 
In samenwerking met Cinema Zed bieden we je daartoe de kans om deze prachtige film (opnieuw) te bekijken.

 

Meer info over de film:

Astrid is een succesvolle stand-up comedian, bekend van tv, die haar zwangerschap gebruikt als inspiratiebron voor haar show. Ze is gelukkig samen met haar manager Lucas en hun dochter van 9 jaar. Het leven lacht haar toe totdat ze te horen krijgen dat hun ongeboren kind het Syndroom van Down heeft. Het is een klap en ze voelen de druk om voor de 24ste week al dan niet voor een abortus te kiezen. Hoewel ze gewoon zijn alles samen te doen, komt Astrid tot het besef dat alleen zij deze moeilijke beslissing kan nemen …

Commentaar:

Zonder oordeel, maar erg realistisch en ontzettend integer toont cieaste Anne Zohra Berrached het morele en emotionele dilemma van een koppel dat voor een  verscheurende keuze staat. Bekroonde actrice Julia Jentsch (Sophie Scholl) wordt unaniem gelauwerd voor haar formidabele acteerprestaties.

 

Donderdag 8 november 2018 | 19u30 | Organisatie: Fara, Cinema ZED | Locatie: Cinema ZED, A.Vesaliusstraat 9c, Leuven | Prijs: € 8,5 standaartarief, € 7 reductietarief | Tickets: www.fara.be