Titel

Boekvoorstelling 'Goed leven. met kwetsbaarheid en beperking' 29/12/20 ONLINE

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en opiniemaker in de breedste zin van het woord.

Manu Keirse is dé specialist in België en Nederland als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat.

Samen hebben ze vele jaren ervaring in het begeleiden van mensen op hun moeilijkste momenten.

En samen schrijven ze nu een boed, elk met zijn eigen herkenbare stem.

Het wordt een boek over beperking, kwetsbaarheid en rouw. Over een andere kijk op verlies.

Beide auteurs tonen het het toch goed leven kan zijn, ook als niet alles 'vormaakt' is.

 

Wie leeft met kwetsbaarheid en beperking, heeft meer dan wie ook behoefte aan verbondenheid, aan een liefdevolle blik. Als we dát voor elkaar kunnen betekenen, kan leven met kwetsbaarheid en beperking ook goed leven worden.

Dirk De Wachter en Manu Keirse behandelden het omgaan met moeilijkheden al uitvoerig in lezingen, publicaties en interviews. Zo zorgden ze voor meer aandacht voor het aanvaarden van de mindere kanten van het leven. Ook over het leven met kwetsbaarheid en beperking wordt er meer gepraat, maar dat leidt nog steeds niet altijd tot een betere positie voor mensen met een beperking zelf. Hoe gaan we daarmee om?

In hun nieuwe boek werpen Dirk De Wachter en Manu Keirse een unieke blik op kwetsbaarheid en beperking, en de rol die ze kunnen spelen in onze wereld. Tijdens deze voorstelling gaan beide auteurs in gesprek met radio- en televisiepresentator  Xavier Taveirne.

 

Dinsdag 29 december 2020 | 19u | Organisatie: 30CC | Online, via WebinarGeek | Gratis | Tickets via deze link | Meer info op de website van 30CC