Titel

Bijkomende voorzorgsmaatregelen coronavirus

Bijkomende voorzorgsmaatregelen coronavirus

Om de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te vertragen, neemt stad Leuven bijkomende maatregelen. Deze moeten ouderen en mensen met een zwakke gezondheid zoveel mogelijk beschermen. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van iedereen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk af te remmen en onze zorginstellingen niet te overbelasten. 


De stad heeft beslist om de stadsgebouwen in de vrijetijdssector te sluiten en alle activiteiten georganiseerd door de stad af te gelasten. Gelieve een overzicht van deze maatregelen terug te vinden op www.leuven.be/coronavirus. Private organisatoren worden ten stelligste geadviseerd om ook hun evenementen en activiteiten te annuleren of uit te stellen. 
 
Wat betreft het Huis van het Kind zijn volgende maatregelen van kracht vanaf vrijdag 13 maart: 

Het fysieke onthaal, de opvoedbib en het groepsaanbod worden opgeschort. Ouders met vragen kunnen terecht bij info@huisvanhetkindleuven.be of 016 27 24 90. Indien nodig, kan er een afspraak worden gemaakt. De speelplekken worden gesloten. Ook de andere Leuvense speelplekken (Wigwam, Girafant, ‘t Lampeke, ...) sluiten de deuren.
 
De dienstverlening van de consultatiebureaus zal opnieuw gehandhaafd worden vanaf 2 april. We roepen op om volgende maatregelen strikt op te volgen:   
-    zieke kinderen thuis te laten. 
-    geen extra broertjes en zusjes mee te brengen.
-    de afstand tussen de personen in de wachtzaal maximaal te vergroten. 
-    de hygiënische maatregelen te respecteren en aandacht te hebben voor handhygiëne en de hygiëne van het materiaal.

 
Opvoedadvies
Het opvoedadvies kan blijven doorgaan, mits inachtname van extra voorzorgsmaatregelen. Gesprekken kunnen telefonisch, per mail of via een online platform zoals zoom, hangouts, ... plaatsvinden.
 
Kirikou

Materiaal nodig? Je kan als partnerorganisatie (nood)aanvragen voor kindermateriaal doen bij Kirikou via de website. Wil je partner worden en aanvragen doen voor het gezin dat je begeleidt? Stuur dan een email naar kirikou@huisvanhetkindleuven.be.

Materiaal schenken? Kirikou neemt vanaf donderdag 30/4 opnieuw beperkt terug schenkingen van kindermateriaal aan. 

Babyspeelgoed: blokken, ballen, speelmat, activity center, boekjes,...

Kleuterspeelgoed: gezelschapsspelletjes, puzzels, stapelringen, dieren, poppen, boeken, ballen, buitenspelmateriaal, duplo, …

Speelgoed voor lagere school: boeken, strips, puzzels, gezelschapsspelletjes, bouwspeelgoed, barbies,....

Babymateriaal: verzorgingskussen of -tafel, draagdoek/-zak, badje, wippertje, plooibuggy, ... 

Om de nodige afstand te kunnen garanderen, werken we op afspraak. Registreer je op 'Leuven Helpt': https://bit.ly/2WeyiTw We laten je weten wanneer je het materiaal kan komen brengen.


Spelotheek
Ook in de spelotheek werken vrijwilligers, waarvan sommigen ouder/grootouder zijn van een kwetsbare doelgroep (kinderen of volwassenen met een specifieke zorgbehoefte). De spelotheek sluit de deuren samen met de bibliotheek van Kessel-Lo.
 
Koala
De buurtcentra schorten hun activiteiten voor volwassenen op tot de paasvakantie. Ook de Koala-werking organiseert dus geen groepsactiviteiten tot de paasvakantie. Wel worden gezinnen individueel opgevolgd (whatsapp, bellen, eventueel afspreken, huisbezoeken) door de Koala-medewerkers

 
Deze richtlijnen gelden tot minstens zondag 11 mei en kunnen verlengd worden.

Titel: 

Huis van het Kind Leuven

Locatie: 
Savoyestraat 4
3000 Leuven
Label - Telefoonnummer: 
Label - E-mailadres: