Titel

10 redenen om het Huis van het Kind te bezoeken!

10 redenen om het Huis van het Kind te bezoeken!

  1. Je vindt er een antwoord op elke mogelijke vraag over je gezin, van zwangerschap tot puberteit. Zoek je informatie over kraamzorg, kinderopvang, speelpleinwerking, scholen, kinderoppas, en nog veel meer? De medewerkers van Huis van het Kind zoeken het voor jou op en verwijzen je indien nodig door naar de juiste plek!
  2. In de opvoedbibliotheek vind je boeken, dvd's, educatieve materialen, etc. over thema's als zindelijkheid, straffen en belonen, veilig op het internet, puberteit, gevoelens, echtscheiding… die je gratis kan uitlenen of ter plaatse kan inkijken.
  3. In de spel- en ontmoetingsruimte kan je samen met je jonge kind (tot 4 jaar) komen spelen en even op adem komen, of een babbeltje slaan met andere ouders bij een heerlijk kopje koffie. 
  4. Elke ontwikkelingsfase brengt andere - kleine en grote - vragen met zich mee. In het Huis van het Kind kan je terecht voor een of meerdere gesprekken met een ervaren opvoedconsulent. Samen met jou wordt gezocht naar een antwoord op je vraag. Deze gesprekken kunnen overdag en 's avonds doorgaan, steeds op afspraak. 
  5. In ons consultatiebureau meet en weegt een vrijwilliger jouw baby of peuter. Vervolgens bespreekt de verpleegkundige van Kind en Gezin de verzorging, voeding, veiligheid en opvoeding van je kindje. Indien nodig wordt een vaccin toegediend. Hierna onderzoekt onze arts de groei en de ontwikkeling van je kindje. 
  6. Boeiende infoavonden door ervaren sprekers over o.a. zindelijkheid, positief opvoeden, omgaan met pubers en vele andere thema's.
  7. Interactieve workshops zoals babymassage, omgaan met ADHD…
  8. De mogelijkheid om andere ouders te ontmoeten en ervaringen te delen, bvb. via het opvoeddebat, het éénoudercafé...
  9. We bieden een zinvolle tijdsbesteding voor geëngageerde vrijwilligers met een hart voor gezinnen. 
  10. En dit allemaal gratis!