Week van de Groeilamp 2022

Tijdens de Week van de Groeilamp (16 – 23 mei) laat Huis van het Kind Leuven het licht extra schijnen op het thema opgroeien en opvoeden. Want groot worden, dat gaat niet vanzelf.

En opvoeden gaat soms gepaard met moeilijke momenten, momenten van twijfel en ongerustheid. Dat is helemaal oké. Er bestaan in Leuven veel organisaties waar je als opvoeder terecht kan en die zetten we dit jaar graag in de kijker want ‘It takes a village to raise a child’.

Huis van het Kind Leuven: de plek voor al je vragen en de kans om andere ouders te ontmoeten

In het Huis van het Kind ben je welkom met elke vraag over jouw zwangerschap, kind of jongere. Ben je op zoek naar informatie, ondersteuning,…? Wil je graag andere ouders ontmoeten?, Spring eens binnen (Savoyestraat 4), bel ons 016 27 24 90 info@huisvanhetkindleuven.be.

Scheurkalender

Wil je met je gezin graag verder aan de slag? Haal bij het onthaal van Huis van het Kind de scheurkalender van de Week van de Groeilamp (zolang de voorraad strekt). Zo kan je elke dag genieten van een humoristische tekening, een tip, een spelletje of een straffe quote over opvoeding.

Infosessies en workshops voor ouders

Tijdens de week van de Groeilamp hebben we een boeiend programma voor jou in petto. Maar bekijk zeker ook onze agenda voor de rest van het jaar, vol infoavonden en workshops over de meest uiteenlopende thema’s als peuterpuberteit, afgestemd opvoeden, veerkracht en weerbaarheid, scheiding, ADHD, enz. Je vindt alle informatie in onze agenda en onderaan deze pagina.

Gezinsfeest op woensdag 18 mei

Kom met je (klein-, pleeg-, plus-)kind(eren) naar het grote Gezinsfeest op woensdag 18 mei. Van 13 tot 17u kan je vrij binnen en buitenlopen in de tuin van M Leuven, naast Huis van het Kind in de Savoyestraat. Volledig gratis! Voor alle leeftijden brengen we leuke activiteiten:

  • Grime
  • Circus
  • Familieyoga
  • Creatief atelier: zeefdruk
  • Voorlezen
  • Bouwen met bamboe
  • Sensorisch spel
  • Speelplek binnen en buiten
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.